A Tokaji Írótábor Egyesület irányító testületének (kuratóriumának) mandátuma a tavalyi év végén lejárt, működése 2014-ben befejeződött. Az új civil törvény és az új polgári törvénykönyv alapján szükségessé és halaszthatatlanná vált a szervezet átalakítása, alapszabályának módosítása, a tagsági viszonyra épülő közgyűlés működtetése és az új vezetőség megválasztása.

 

 

Az egyesület képviselője a közgyűlés összehívását kezdeményezte, melynek megtartására a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházában kerül sor 2015. április 29-én, szerdán 15 órakor. Azt szeretnénk, hogy a szervezeti átalakítás mellett az idei, a 43. Tokaji Írótábor is épp oly sikeres legyen, mint elődjei voltak. Ezért a folyamatosság jegyében számítunk az egyesület alapító és új tagjaira. A közgyűlés feladata lesz az elmúlt évről szóló beszámoló, a 43. írótábori program és a módosított alapszabály megtárgyalása, elfogadása, valamint az új vezetőség (3 tagú elnökség és a titkár) megválasztása.

A közgyűlés után, május elején tervezzük az idei Felhívás közzétételét és ezzel párhuzamosan örömmel fogadjuk a magyar írótársadalom tagjainak jelentkezését a 2015. évi Tokaji Írótáborba.

 

Sáray László