(1953.09.18.EGER – 2015. 04.08. BUDAPEST)

Tisztelt látogatóink! Antall István barátai!

A Magyar Távirati Iroda 2015. április 8-án, szerdán 16:29 órakor tette közzé a szomorú hírt: Antall István kulturális újságíró, szerkesztő riporter – sokunk Antall Pistája – ma reggel 61 éves korában meghalt.

 

 

Tudtunk betegségéről, mégis abban bíztunk, hogy erős akaratával sikerül legyőznie a veszedelmes kórt. Erre utalt utolsó Gondolat-jel című műsora Húsvét vasárnap. Műsortervet küldött, újra vállalta az adás vezetését és az interjúk nagy részét is Ő készítette. Ezért volt váratlan a mai hír, miszerint gyógyíthatatlan betegségben elhunyt.

Antall István kapcsolatrendszere részének tekintette és munkaköri feladatának tartotta a Tokaji Írótábor sajtó- és szóvivői feladatát. A megbízást 1997-ben nyerte el Gál Sándor (Kassa) kuratóriumi elnök javaslatára. Ezt követően tagja lett az írótábor vezető testületének 2014-ig. A Kossuth Rádió hallgatói évente hallhatták a Gondolat-jel augusztusi írótábori különadásait.  Szerkesztője volt a Tokaji Hírek írótábori lapszámainak. A sorozat 17. számát még Ő szerkesztette és írta az elmúlt évben. Az általa alakított, működtetett Antal-Press volt az évente ismétlődő írótábori felhívások Kárpát-medencei hírvivője.

Tart a veszteségek számbavétele, családjának, tisztelőinek gyásza. Ismert, kitartó és szorgalmas munkáját már csak egy főhajtással tudjuk neki megköszönni.

Emlékezzünk Rá!

Isten veled kedves Pista.

 

Sáray László

 

Antall Istvan