„NEMZETI KULTÚRA ÉS MÍTOSZ

A GLOBÁLIS ÁTALAKULÁS KORSZAKÁBAN”

2015. augusztus 12 – 14. (szerda, csütörtök, péntek)

A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 43. írótábori tanácskozást. Ezúttal arra kérdezünk rá, hogy milyen hatással van a globális átalakulás és a legújabb kori népvándorlás például a magyar nemzet kulturális gyökereire, öntudatára, önismeretére? Hogyan őrizhető meg egy nép identitása, nyelve és kultúrája, hagyományai és szokásai az elektronikus ipari forradalom és a határokat nem ismerő gazdaságszervezési gyakorlat korszakában, a globális tudatipar (vagy médiaipar) termékeinek áradatában?

Ezt a témát az irodalom, a néprajz, a történettudomány, az antropológia stb. szemszögéből, társadalmi és lélektani szempontból vizsgálja az idei tanácskozás, a téma legjobb ismerőinek, neves előadóknak, tudósoknak a bevonásával.

 

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás, hangverseny és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.

A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Mester utca 17. A/2. vagy elektronikus úton atokaji.irotabor@gmail.comcímre várjuk Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére. A JELENTKEZÉSI ŰRLAP 2014. május 6. – július 22. között a honlapunkon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu. Érdeklődni lehet a következő telefonszámokon: 06-30-8143799, vagy a 06-70-3561577.

 

a Tokaji Írótábor Elnöksége